Nannestad IL - Rett i Veggen Klatregruppe

Generell info og FAQ

Postet av Nannestad IL - Rett i Veggen Klatregruppe den 14. Jan 2015

Ny klatrer:
Ingen for kunnskaper er nødvending, full opplæring vil bli gitt til klatrer og sikrer.

Sikrer, hva er det?
I klatresammenheng er sikreren den som enkelt sagt holder i tauet mens klatreren klatrer, for nybegynnere er det topptau som gjelder, det betyr at tauet henger der når dere kommer, og klatrer knyter seg inn i en ende, og sikrer i den andre.
Vanligvis må man ha brattkort for å kunne sikre, men hos oss har instruktøren brattkort kurs og har opplæring til å håndterer flere sikrere innenfor trygge rammer.

Hvem klatrer?
Alle kan klatre, tung, liten, stor, lett, handikap, ingen hindringer finnes, kun egene grenser sprenges flere ganger på våre klatringer.
Vi har medlemmer fra ca 3 år til 60 år, så alle aldre er representert.

Høydeskrekk?
Ja, mange har dette, men det er enkelt å bearbeide for å kontrollere redselen, starter jo i bunnen av veggen, og kontrollerer tempo og hvor langt man vil selv, gradevis vil egen mestring føre til økt selvtillit ved at man stadig kommer litt høyere for hver gang man er i hallen. Men ha tålmodighet, mange foreldre maser sine barn oppover, og ødelegger derved gleden av klatring, JA, ungene må som mange voksene presses litt, men kjenn ditt barn, og kjenn hvor langt du kan gå.
Være obs på at masete foreldre kan ende opp i veggen selv.... :-)
Klatring skal være gøy, og det skal gi en egen mestringsfølelse når man stadig kommer litt høyere, egne grenser sprenges, og man får selvtillit og blir sterk i sinn og muskler.

Hvilke dager er dere åpene?
Vi har åpent i hallen med klatrevakter tilstede mandager og tirsdager fra 1700-2000.
Torsdager tilbyr vi klatring for medlemmer med BRATTKORT fra kl 1830-2030.
Torsdag er det ikke klatrevakter tilstede, utenom ved spesielle arrangementer.

Skoleferier?
Vanligvis stengt i skoleferier, da hallen er stengt.

Kan jeg sende ungene ned i hallen til dere?
Nei, det kan du ikke, dette er en aktivitet for foreldre/barn sammen, eller for 2 voksene sammen, som kan sikre hverandre. Vi passer ikke på barn som kommer i hallen alene, og de kan ikke forvente å få lov å klatre.

Brattkort, hva er det, og har det noen aldersgrense?
Brattkort er et ferdighetsbevis innen klatring, og man kan lese mere om dette på nettsidene www.brattkort.no.
Nedre aldersgrense er 13 år for vanlig brattkort.

Medlemskap og priser.
Vi tilbyr 2 typer medlemskap, enkeltmedlem, er en klatrer inkludert en som sikrer, dette koster 300,- for et skoleår, og inkluderer medlemskap i Nannestad IL.
Vi har også et familiemedlemskap, som koster kr 400,- for skoleåret, dette inkludere alle med samme bostedsadresse, og inkludere også medlemskap i Nannestad IL for alle.
Medlemskap fakturaer sendes ut iløpet av September.
Er man medlem, betaler man kr 30,- i hallen hvergang man klatrer, eller man kan kjøpe klippekort til redusert pris. 250,- for 10 klipp.
Man kan velge å prøve eller klatre uten å være medlem, dette koster kr 60,-
Gratis prøvetimer har vi dessverren ikke lenger, grunnet stor pågang.

Hva trenger vi å ha med av utstyr?
Hos oss får dere låne alt utstyr når dere er i hallen, vi har klatreseler av forskjellige størrelser, karabinkroker og bremser av forskjellige typer.
Sko har vi IKKE til utlån, men noen størrelser finnes for salg til vår innkjøpspris.
Man kan fint klatre i vanlige sko, men vi anbefaler noen med hard såle for bedre feste og kontakt med veggen. Barbeint, og sokker/turnsokker fungere også.
Men det er bedre med klatresko, så vi anbefaler dette om det skal være en fast aktivitet.

Jeg leste noe om bursdag, arrangere dere det?
Ja, vi kan arrangere spesielle eventer av alle slag, dette forgår først og fremst på torsdager fra 1830-2030, og vi kan ta grupper opp til maks 15 personer.
Kontakt oss for prisforespørsel, og ledige tider.

Kan vi bare møte opp i hallen? Svaret er ja, det kan dere, om det er mange nye, så beregn litt ventetid på de letteste veggene, og for å få opplæringen som trengs, sjelden over 15min.
Fant du svaret du lette etter?
Om svaret er nei, så send en mail til INFO@rettiveggen